Shiko Se Çfarë I Ndodhë Trupit Nëse Filloni Të Hani Mjaltë Çdo Dit Para…

Shiko Se Çfarë I Ndodhë Trupit Nëse Filloni Të Hani Mjaltë Çdo Dit Para…

Shumica prej nesh jemi të vetëdijshëm që mjalta mund të përdoret për ta lufttuaar gripiin dhe për ta hidratuar lëkurën, por ndoshta nuk jemi të vetëdijshëm që shkencëtarët e konsiderojnë atë super-ushqim për shkak të shumë vetive shëruese që ka, e të cilat nuk i keni dëgjuar më parë.

Kombinimi i mjaltës me ushqim është i shijshëm dhe i shëndetshëm, por nëse konsumoni vetëm një lugë mjalta para shtrati dhe e lini trupin t’i absorboojë të mirat që ka, ju do të befasoheni nga mrekullitë që do të shfaqen në trupin tuaj.

Më pposhttë i keni disa prej gjërave që i ndodhin trupit kur filloni të hani mjaltë para gjumit.

Bëni gjumë shumë më të mirë
Mjalta përmban një nutrient që quhet triiptofaan, hormoon i cili ju ndihmon të relaksoheni dhe i jep trupit sinjalin se është koha për të fjetur. Ndonëse trupit i nevojitet ky amiino-aciid, trupi nuk e prodhon në mënyrë natyrale, andaj duhet ta marrim atë duke konsumuar ushqime si mjalta.

Ju ndihmon ta ulni shtypjeen e lartë të gj akut

Pasi që shtypjaa e lartë e gj akut është faktor që kontribuon në zvogëlimin e rreeziikut të sëmunddjeeve të zemrës, mirëmbajtja e shtypjees së gj akut është kyçe për shmangien e komplikimeve të ndryshme. Mjalta përmban antiioksiduues të cilët janë dëshmuar se e zvogëlojnë shtypjen e gj akut.

Do t’i ulni trigliceridet
Trigliceridet janë një lloj i yndyrës që gjenden në gj ak. Niveli i lartë i tyre nënkupton rreeziik më të madh të zhvillimit të sëmunddjeeve të zemrës dhe diabetit. Fatmirësisht, mjalta është ndërlidhur me zvogëlimin e niveleve të triglicerideve në trup.

Ju forcohet sistemi i imunitetit

Mjalta është e pasur me agjentë antiioksiduees dhe antiibakteriialë të cilët ndihmojnë në forcimin e sistemit të imunitetit, duke ju bërë më të fortë në lufttimiin e infekksioneeve që shkaktohen nga mikro-organizmat si baktterieet, kërpudhat dhe viiruseet e shumta.

Yndyra fillon të diigjeet më shpejt
Mjalta mund ta shpejtojë edhe metabolizmin duke prodhuar efekt termoogjeniik në trup. Kjo nënkupton se e rritë qarkullimin, i cili e rritë temperaturën e trupit për pak dhe kështu ju ndihmon të diigjnni yndyrë pa u përpjekur shumë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.