Nese i keni këto sende në shtëpi duhet t’i largoni menjëherë, ja se c’po i bëni vetes..!?

Nese i keni këto sende në shtëpi duhet t’i largoni menjëherë, ja se c’po i bëni vetes..!?

Secili prej nesh e di: të kemi një mjedis të shëndetshëm në shtëpi, duhet të respektojmë rregullat bazë të higjienës. Pastërtia dhe rendi janë padyshim faktorë shumë të rëndësishëm.

Papastërtia dhe pluhuri në masë të madhe zvogëlojnë cilësinë e ajrit në dhomë. Papastërtitë mund të përbëhen nga kërpudhat, lëkura e vdekur, poleni e luleve, rëra, mbetjet e ushqimit ose madje edhe grimcat plastike ose metalike.

Në këtë mënyrë, higjiena shtëpiake mund të shkaktojë alergji, astma, sëmundje onkologjike, sëmundje të lëkurës, çrregullime të gjumit dhe madje çrregullime në zhvillimin intelektual të fëmijëve.

Këto janë 3 objektet që keni në shtëpi dhe janë rrezik për shëndetin nëse nuk zbatohen rregullat e higjienës:

Furçë dhëmbësh

Ky produkt personal i higjienës merr shumë baktere dhe kjo ndoshta do të dëmtojë shëndetin e dhëmbëve tuaj. Për të parandaluar shfaqjen e sëmundjeve dentare, ndërroni furçën e dhëmbëve çdo 3 muaj, por edhe pas shërimit të gripit, herpesit etj.

Jastëku

Sidomos materiali prej të cilit është bërë. Me kalimin e kohës bëhet një mbartës i mikroorganizmave patogjene, shkruan ShkodraNews. Edhe nëse e lani rregullisht jastëkun tuaj, ai është ende një objekt i rrezikshëm për shëndetin tuaj, prandaj ne ju rekomandojmë që ta ndryshoni atë çdo 3 vjet.

Sfungjeri për dush

Ky është një tjetër objekt me rrezik të lartë. Ai kontakton mikropartikulat epiteliale dhe të gjitha llojet e papastërtive, duke qenë gjithnjë në një mjedis me lagështirë të lartë, sfungjeri është një burim i baktereve që vazhdimisht shumëfishohen si në sipërfaqe ashtu edhe brenda tij.

Sfungjeri duhet të ndryshohet çdo 3 javë, duke e larë dhe tharë mirë pas banjës.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *