12 vjeçari u përplas për vdèkje në derë të shtëpisë/ E ëma gjen fletoren e tij me sekretin e dhimbshëm

Një nënë e pik ëlluar për humbjen e djalit të saj 12-vjeçar pasi ai vd iq në një aksident të frikshëm muajin e kaluar, ka gjetur një surprizë të pabesueshme në një nga fletoret e tij.

Kyan Pennell vd iq më 31 janar kur u përplas nga një makinë në derë të shtëpisë.

Sipas Yahoo News, familja mbeti me zemër të thyer.

Kyan, i cili kishte një pasion për muzikën klasike, po mësonte vetë piano klasike në muajt para v dekjes së tij – dhe pa e ditur prindërit e tij, kishte filluar të shkruante kompozimin e tij.

Tani, pasi gjeti një këngë të papërfunduar në një fletore të zbrazët, nëna e tij Amanda Bierley ka filluar një fushatë për të sjellë në jetë muzikën e tij përpara funeralit të tij – të planifikuar të bëhet të dielën.

Ajo kurrë nuk arriti ta dëgjojë këngën e tij, por u ka bërë thirrje muzikantëve në Facebook që të luajnë atë që ai ka shkruar dhe t’i dërgojnë familjes një regjistrim.

Në një postim në Facebook, ajo tha se Kyan ishte duke kompozuar një pjesë të cilën e kishte kategorizuar si “klasike moderne”. “Nuk kam dëgjuar kurrë se çfarë kompozonte. A ka dikush që mund të lexojë muzikë, ta luajë dhe ta dërgojë atë tek ne?” Ajo pyeti. “Do të thotë bota për ne të dëgjojmë kompozimin e tij.” Kyan kishte dashur të bëhej pianist koncerti, tha Amanda dhe kishte shpenzuar “çdo orë zgjimi” në pianon që gërvishti dhe e ruajti për ta blerë.

Duke folur në radion 4BC, Amanda tha se familja po shpresonte se pjesa e përfunduar mund të ofronte “vetëm një pasqyrë të vogël” në mendjen e Kyan.

Ajo tha se Kyan ishte “shumë më shumë se mënyra se si vdiq” dhe tha se donte që njerëzit ta kujtonin atë për atë që ishte në 12 vitet e tij të shkurtra – “plot jetë, me një mendje të bukur”.

Në një homazhe në Facebook, ajo tha: “Ai u diagnostikua me Aspergers dhe ADHD dhe e përdori atë superfuqi për t’u bërë një njeri tepër i bukur dhe unik, i cili thjesht donte të mësonte dhe të shkëlqente në gjithçka që mundte, për gjithçka që kishte.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.