Pastron katranin nga mushkëritë në vetëm 72 orë: Kjo pije e mrekullueshme do t’ju rigjenerojë..!

Pini hirrë dhe hani rrush të thatë çdo ditë, sëmundja do të largohet si me dorë..!?

Shumica e ilaçeve në shekullin e 18-të përbëhej nga pacientë që pinin ujë të ftohtë ose laheshin në të dhe një numër studimesh kanë treguar se uji i ftohtë shëron një sërë sëmundjesh, përfshirë kancerin e gjirit. Sidoqoftë, duhet të keni parasysh se teksti rendit metodat se si njerëzit janë trajtuar shekuj më parë dhe janë informuese.

Në fund të viteve 1740, John Wesley, teologu dhe njeriu më i dashur në Angli në atë kohë, shkroi librin e tij më të lexuar. Por nuk ishte një libër në fushën e teologjisë, por në fushën e mjekësisë, se si njerëzit shërojnë trupat e tyre. Libri titullohej: “Një mënyrë e thjeshtë dhe natyrore për të kuruar shumicën e sëmundjeve”.

Ky libër kishte për qëllim që familjet e prekshme të ishin në gjendje të trajtojnë shpejt dhe në mënyrë efektive shumicën e sëmundjeve në shtëpi dhe të ndihmojnë veten dhe të dashurit e tyre. Këshillat janë të shkurtra dhe të thjeshta dhe ishin mjaft të arritshme për të gjithë njerëzit, kështu që përveç të varfërve, ata gjithashtu përdorën njerëzit e pasur.

Shumica e ilaçeve të Wesley përbëhej nga pacientë që pinin ose laheshin në ujë të ftohtë, për të cilin ai tha se trajtoi një numër sëmundjesh, përfshirë kancerin e gjirit. Përdorimi i ujit të ftohtë në atë kohë praktikohej mjaft shpesh për të trajtuar sëmundje të ndryshme.

Por disa nga sugjerimet e tij, të tilla si përdorimi i çajit të kamomilit për dhimbje stomaku, kanë mbijetuar deri në ditët tona. Barnat e tjera, megjithatë, janë pak të çuditshme dhe të çuditshme sipas standardeve të sotme, dhe këtu janë disa:

Një ilaç për të ndaluar gjakderdhjen nga hunda

“Pini hirrë dhe hani rrush të thatë çdo ditë,” tha Wesley, “sepse kjo do të ndihmojë në parandalimin e gjakderdhjes nga hunda”. Metoda të tjera të parandalimit ose trajtimit përfshijnë “mbajtjen e një qymyri të kuq dhe të nxehtë nën hundën tuaj” ose “njomjen e një pëlhure të lagur në uthull dhe më pas thithjen e aromës për të ndaluar gjakderdhjen”.

Ilaç i ftohtë

Trajtohet më mirë duke marrë një lëvore portokalli, duke bërë dy rrotulla të holla – dhe duke i vendosur në vrimat e hundës.

Një ilaç për të ndaluar gjakderdhjen nga hunda

“Pini hirrë dhe hani rrush të thatë çdo ditë,” tha Wesley, “sepse kjo do të ndihmojë në parandalimin e gjakderdhjes nga hunda”. Metoda të tjera të parandalimit ose trajtimit përfshijnë “mbajtjen e një qymyri të kuq dhe të nxehtë nën hundën tuaj” ose “njomjen e një pëlhure të lagur në uthull dhe më pas thithjen e aromës për të ndaluar gjakderdhjen”.

Ilaç i ftohtë

Trajtohet më mirë duke marrë një lëvore portokalli, duke bërë dy rrotulla të holla – dhe duke i vendosur në vrimat e hundës.

Kurë për përdhes

“Mos u kushtoni vëmendje atyre që thonë se përdhes nuk duhet të trajtohet. “Ata në fakt thonë se nuk ka asnjë mënyrë që ai të shërohet”. (Kjo ndoshta ka të bëjë me mjekët e asaj periudhe).

“Unë e di që recetat e tyre nuk mund të kurohen. Por unë gjithashtu di se si të shëroj shumë njerëz, pa ndonjë efekt anësor, vetëm duke vendosur viç të gjallë dhe të freskët në vendin e lënduar. “Ndryshoni veshjen një herë në dymbëdhjetë orë, derisa problemi të qetësohet.”

Kurë për verdhëzën

Wesley sugjeron trajtimin e verdhëzës me një trajtim të thjeshtë: “Mbuloni këmbët tuaja me gjethe të bimës helidonium”. “Trajtime të tjera të mundshme përfshijnë marrjen e një tablete të vogël sapuni ulliri në mëngjes – 8 deri në 10 ditë ose shtrirë për lëvozhgat e shtypura shpejt dhe të bluara të vezëve, për tre ditë me radhë, agjërimin për tre ditë ose ilaçin më të thjeshtë: ecni derisa të djersiteni ”

Ilaç kundër pneumonisë

Ai e shpjegon trajtimin e pneumonisë si vijon: “Mbushni pjesën e brendshme të mollës me temjan, pastaj piqeni derisa të bëhet hi dhe bëni një qull nga hiri dhe hajeni”.

Një ilaç për një dhimbje të fytit tani i njohur si feniliti streptokoksik. Kurimi i tij ishte mjaft i thjeshtë: “Zhyt bukën e bardhë në uiski, më pas vendoseni në qafë, rregullojeni dhe lëreni derisa veshja të thahet plotësisht”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *