Studimi i fundit: Këto janë simptomet që paralajmërojnë sëmundjen e zorrës së trashë..!? Mos i anashkaloni..!?

Studimi i fundit: Këto janë simptomet që paralajmërojnë sëmundjen e zorrës së trashë..!? Mos i anashkaloni..!?
ër shkak të stilit tonë të jetës që dhe ushqyerjes që ne bëjmë mund të përballemi me probleme të ndryshme, një nder to janë edhe shqetësime në bark. Ka disa siptoma që nuk duhet t’i injoroni sepse mund të paralajmërojnë problem shumë serioze.

është bërë shumë e zakonshme që barku ynë të ndjehemi ndonjëherë të pakëndshëm. Por ka simptoma që nuk duhet t’i injoroni, pasi ato mund të tregojnë probleme shumë më serioze.

Ne po ju përmendim disa nga simptomat që po ju paralajmërojnë për rrezik dhe disa këshilla për të patur një zorrë të trashë të shëndetshme.

Dhimbje barku

Kjo mund të na ndodhë të gjithëve nëse hamë ose pimë diçka të gabuar. Por nëse ndjeni shpesh dhimbje në pjesën e poshte të barkut, mund të vuani nga ndonjë sëmundje inflamatore e zorrës së trashë, si sëmundja e e Crohn, koliti ulçerativ, divertikuliti, Sindroma e Zorrës së Irritueshme ose kanceri.

Konstipacioni

Nëse përjetoni kapsllëk shpesh, dhe nëse ndjen dhimbje gjatë defekimit, mund të jetë divertikuliti, të cilat janë gropa të vogla të përflakura brenda zorrës suaj, ose Sindroma e Zorrës së Irritueshme. Kjo është një sëmundje komplekse në të cilën simptomat shoqërohen me gjëra të tilla si diarre, bloating, dhimbje , dhe gaz. Ndonjëherë një dietë e duhur mund ta shërojë këtë, por nëse injorohet për një kohë të gjatë mund të ketë nevojë për kirurgji që të shërohet siç duhet.

Diarre

Nëse shpesh keni jashtëqitje shumë të butë ose të lëngshëm, zorra e trashë nuk po funksionon siç duhet, nuk po thith ujë dhe substanca të tjera, dhe është e përflakur. Sëmundjet e shumta të zorrës së trashë shoqërohen me diarre, si Sindroma e Zorrës së Irrituar, divertikuliti dhe sëmundja e Crohn. Nëse zgjat më shumë se 24 orë konsultohuni me një mjek për të përjashtuar sëmundje më të rënda dhe kancer.

Gjaku në feçe

Nëse ka gjak në letrën tuaj të tualetit ose në ujin e tualetit, mund të jetë inflamacion. Nëse në stolin tuaj gjeni gjak të errët, gati të zi, ose nëse keni diarre të përgjakshme, duhet të flisni një mjek sa më shpejt të jetë e mundur. Mund të jetë sëmundja e Crohn, kolit ulcerativ ose në rastin më të keq, kancer.

Feçe të çuditshëm

Forma, konsistenca dhe ngjyra brenda në tualet tregojnë nëse jemi të shëndetshëm. Format e pazakonta, si për shembull një formë e hollë e lapsit mund të tregojnë kancer. Tualeti me ngjyrë kafe mund të tregojnë që ka gjak brenda traktit tuaj tretës, veçanërisht nëse ato janë pothuajse të zeza të kuqërremta. Nëse është e zbehtë dhe me vaj, mund të jetë për shkak se pankreasi ose zorra e trashë nuk mund të thithin yndyrën. Prania e mukusit në jashtëqitje mund të tregojë inflamacion, si në sëmundjen e Crohn. Të kuptuarit se çfarë është e gabuar me jashtëqitje të pazakontë është e detyrueshme në marrjen e ilaçeve të duhur ose operacionit sa më shpejt të jetë e mundur.

Gazi i zorrëve

Gaz i tepërt dhe me erë do të thotë që ka diçka që nuk është tretur ose zhytur nga zorra e trashë. Mund të jetë për shkak të mungesës së baktereve të mira, inflamacionit ose lëvizjeve jonormale të zorrëve, si me Sindromën e Zorrës së Irritueshme. Është e rëndësishme të kuptoni nëse ndodh për shkak të ngrënies së ushqimeve të caktuara si fasulet, lakra, djathi, dardha, apo nëse është një simptomë e një sëmundje të zorrës së trashë.

Mungesa e energjisë

Nëse zorra e trashë nuk po punon si duhet, ne vuajmë nga mungesa e ushqyesve të çmuar, mineraleve dhe vitaminave. Mund të na bëjë të ndihemi të lodhur dhe të shkaktojnë probleme me gjumin. Nëse befas rraskapiteni pas aktiviteteve të përditshme në shtëpi ose në punë, mund të jetë për shkak të kolitit ose sëmundjes së Crohn ose madje mund të tregojë kancer.
Ne duhet të kujdesemi për zorrën tonë duke ngrënë shumë fibra nga perimet, frutat, arrat, drithërat dhe duke ulur konsumin tonë të mishit të kuq, ushqimeve të skuqura, sheqerit, alkoolit dhe kafesë. Gjithashtu është mirë të hiqni dorë nga pirja e duhanit dhe të filloni të pini shumë ujë çdo ditë. Kushtojini vëmendje simptomave të mësipërme dhe mos hezitoni të flisni me një mjek, nëse është e nevojshme.

You may also like...