Barishte e artë që shëron njëqind sëmundje..!? Ilaq natyral nga Mijëgjethësja..!?

Barishte e artë që shëron njëqind sëmundje..!? Ilaq natyral nga Mijëgjethësja.Mijëgjethësja është një nga bimët më shëruese që rritet në rajonin tonë. Ka ragwe të bardhë dhe të verdhë, të cilat përveç ngjyrës ndryshojnë edhe sipas formës së luleve.

Mijëgjethësja e verdhë është një bimë shumëvjeçare, e cila arrin një lartësi prej 30-50 cm në varësi të vendit ku rritet. Ka lule të verdha që janë të ngurta në prekje, lulet janë mbledhur në një bandë dhe bima ka një erë të fortë. Shija është e hidhur.Gjethet e Mijëgjethëses se verdhë janë më të ngurtë se ato të bardhë, dhe gjethet dhe rrjedhin karakterizohen nga një ngjyrë gri-jeshile.

Lëngu i bërë nga Mijëgjethësja w verdhë është shumë më afër shijes së Schweppes sesa ai i bërë nga Mijëgjethësja e bardhe. Këtu janë disa receta:Çaji: 1 lugë gjelle lule të thata të copëtuara zihen në avull me 250 ml ujë, mbulohen për 20 minuta, pastaj kullohen dhe pihen 2 filxhanë në ditë, 30 minuta para ngrënies.Schweppes natyral: 50 – 60 lule Mijëgjethëse të verdhë futen në 3 litra ujë. Shtoni 1 deri në 2 limonë të prerë në kubikë ose në rrathë dhe lëreni për 24 orë të mbuluara.

Pas 24 orësh, kullojeni përmbajtjen, shtrydhni përmes garzës dhe shtoni 3 kg sheqer ose 3 kg mjaltë. Llokoçis gjithçka dhe lëreni për 24 orë të tjera. Pas 24 orësh, transferojeni në shishe dhe lëreni në një vend të freskët ose frigorifer. Shkrihet me ujë për shije

You may also like...