Këto Janë 5 Shenjat E Qarta Se Mushkëritë Nuk Janë Mirë….

Keto Jane 5 Shenjat E Qarta Se Mushkëritë Nuk Janë Mirë….
Në kohën e sotshme, sidomos në Kosovë, ajri i pastër është duke u bërë një resurs i rrallë, që do të thotë se, më shumë se kurrë më parë, duhet t’iu kushtojmë rëndësi mushkërive tona dhe shenjave që ato na dërgojnë kur diçka nuk është në rregull.

Del se disa nga këto shenja lehtë injoroheen nga njerëzit, por nëse iu kushtoni vëmenddjee, ndoshta mund t’jua shpëtojnë jetën. Ne vendosëm t’ju tregojmë disa nga simptomat që tregojnë se keni nevojë për ajër të freskët, për të pasur mushkëri të shëndetshme.

Dhimbbjee në shpinë dhe kraharor

Edhe pse konsiderohet simptomë e rrallë, dhimbbjaa në shpinë, kraharor dhe gjoks mund të tregojë fillimin e kannceriit në mushkëri, dhe nëse zbulohet në fazat e hershme, mund të shërohet. Nëse kjo dhimbbjee është më e fortë dhe zgjatë më shumë se dhimbbjaa e zakonshme e shpinës, ose nëse e përjetoni shpesh, të shkoni tek mjeku është një ide shumë e mirë.

Kolli

Kolli mund të tregojë diçka të thjeshtë, si ftohje, por mund të jetë edhe shenjë e ndonjë sëmunddjeeje kroniike, prandaj është e rëndësishme të dini të dalloni llojet e kollit. Kolli akuut dhe gjysmë-akuut mund të jetë shenjë e kannceriit në mushkëri, sidomos nëse shoqërohet me simptoma të tjera si kollitje me gj ak.

Shkurtimi i frymëmarrjes

Shkurtimi i frymëmarrjes më së shpeshti shkaktohet nga zemra ose gjendja e mushkërive, si astmaa dhe alergjitë. Nëse po e përjetoni këtë, është mirë që ta ndërroni ambiientin dhe të dilni pak nga qyteti dhe të largoheni nga rutina e punës. Sigurohuni që të kontaktoni mjekun tuaj nëse po përjetoni shkurtim të frymëmarrjes shumë shpesh.

Sy dhe lëkurë të verdhë

Kjo simptomë injorohet lehtë nga njerëzit, por është shumë e rëndësishme sepse mund të jetë shenjë e qartë e probleemeve në mëlçi që mund të shkaktohen nga kanncerii në mushkëri. Verdhëza është një kusht shëndetësor që e bën lëkurën të verdhë. Ajo prekë edhe pjesën e bardhë të syrit, duke e shndërruar atë në ngjyrë të verdhë të lehtë.

Mungesa e energjisë

Të gjithë ndjehemi të lodhur nganjëherë, kjo është normale. Mungesa e gjumit dhe streesii mund të jenë shkaktarë të lodhjes tuaj, por nëse po ndjeheni të lodhur vazhdimisht në mënyrë jonormale, kollii nuk ju largohet dhe keni humbje të apetitit, atëherë mund të jetë diçka seriioze. Ne ju këshillojmë që të konsultoheni me ndonjë mjek, nëse mendoni se i keni vazhdimisht simptomat që i cekëm.

You may also like...