Jo vetëm Ukraina: Rusia me 4 veprime të frikshme brenda javës po synon destabilizimin e Kosovës

Derisa Rusia po vazhdon të kërcënojë me pushtim Ukrainën, me anë të propagandës po tenton edhe destabilizimin e rajonit të Ballkanit Perëndimor, më konkretisht të Kosovës dhe Bosnje e Hercegovinës.

Lidhur me këtë çështje, Rusia nëpërmjet një fushate mediale të propagandës dhe nëpërmjet zyrtarëve të vet e atyre pro-rusë ka filluar një tentim për destabilizimin e Kosovës dhe tërë Ballkanit Perëndimor, shkruan lajmi.net.

Fillimisht, një lajm i publikuar në median propagandistike ruse TASS tha se Kosova po planifikon të dërgojë mercenarë për luftën Ukrainë – Rusi, mercenarë këta që do të radhiteshin krah trupave ukrainase në mbrojtje të territorit.

Kjo gjë u demantua nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Kosovës duke thënë se përveç që Kosova nuk planifikon dhe assesi nuk do të dërgojë ushtarë në Ukrainë – kjo gjë është edhe e ndaluar sipas ligjeve të Kosovës. Në reagimin e MPJD-së, raportimet e TASS përveç se të pavërteta shihen edhe si tendenca për destabilizimin e Ballkanit Perëndimor.
Derisa Rusia po vazhdon të kërcënojë me pushtim Ukrainën, me anë të propagandës po tenton edhe destabilizimin e rajonit të Ballkanit Perëndimor, më konkretisht të Kosovës dhe Bosnje e Hercegovinës.

Lidhur me këtë çështje, Rusia nëpërmjet një fushate mediale të propagandës dhe nëpërmjet zyrtarëve të vet e atyre pro-rusë ka filluar një tentim për destabilizimin e Kosovës dhe tërë Ballkanit Perëndimor, shkruan lajmi.net.

Fillimisht, një lajm i publikuar në median propagandistike ruse TASS tha se Kosova po planifikon të dërgojë mercenarë për luftën Ukrainë – Rusi, mercenarë këta që do të radhiteshin krah trupave ukrainase në mbrojtje të territorit.

Kjo gjë u demantua nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Kosovës duke thënë se përveç që Kosova nuk planifikon dhe assesi nuk do të dërgojë ushtarë në Ukrainë – kjo gjë është edhe e ndaluar sipas ligjeve të Kosovës. Në reagimin e MPJD-së, raportimet e TASS përveç se të pavërteta shihen edhe si tendenca për destabilizimin e Ballkanit Perëndimor.

You may also like...