Eksperti nxjerr sekretet e Putin: Është tërbuar, mendonte se do fitonte për 4 ditë, por Ukraina i ka bere gati…

Eurodeputeti Riho Terras, ish-ministër i Nbrojtjes së Estonisë, përmes një postimi në rrjetet sociale, shkruan se ka informacione nga inteligjenca se Vladimir Putin kishte mbajtur një takim se kret me gjeneralët dhe oligarkët rusë dhe ishte shfaqur i tër buar.

Ai shkruan se Vladimir Putin është tër buar, pasi mendonte se e gjithë lu fta do të përfundonte shpejt, brenda një deri në katër ditë, dhe ai do të fitonte pa pengesa.
“Rusët nuk kishin plan taktik. Lufta kushton miliona dollarë në ditë. Raketa ka një maksimum prej 3.4 ditësh, ndaj duhen përdorur me masë.

Atyre u mungojnë ar mët, fabrikat nuk mund të përmbushin fizikisht porositë për ar më. Pushkët dhe municionet janë maksimumi që mund të ofrojnë.
Nëse Ukraina arrin të mbajë rusët për 10 ditë, atëherë rusët do të duhet të negociojnë. Sepse nuk kanë para, ar më apo burime. Por ata janë indiferentë ndaj sank sioneve”, shkruan Terras.

Në vijim ai shkruan se anëtarët e Operacioneve Speciale kanë qenë pranë Kievit që nga 18 shkurti.

“Qëllimi ishte pushtimi i Kievit dhe vendosja e një regjimi kukull.

Ata po përgatisin prov okime kundër civilëve të pafajshëm për të shkaktuar pa nik. Ky është statuti i tyre.

I gjithë plani i Rusisë mbështetet në pa nik, që civ

You may also like...