Putini tmerrohet! Anglia nis bombarduesit bërthamorë në Mesdhe,‘zbarkojnë’ në derë të Rusisë!! Mesazh i fundit për Putinin

Europa është sot më pranë Iuftës nga sa ka qenë ndonjëherë në këto 70 vjet, paralajmëroi ministri britanik i forcave të amratosura, James Heappey.

Që nga ditët e Lvftës së Ftohtë, kontinenti i vjetër nuk e ka pasur kaq pranë konfIiktin, u shpreh ai.

Komentet e ministrit erdhën në kohën kur dy avionë bom.bardues britanikë tip B52, të aftë të bartin amrë ato,mike, u nisën për një mision nëpër Europë, nga një bazë e Forcave Ajrore Britanike drejt Mesdheut, shkruajnë mediat vendase.

Frika e madhe e momentit është se Vladimir Putin mund ta urdhërojë në cdo moment suImin mbi vendin fqinj. Sipas shërbimeve amerikane të inteligjencës, mësymja mund të ndodhë këtë javë, ndoshta të mërkurën.

Shtetet e Bashkuara dhe NATO-ja, ndonëse i ofruan Kievit armatime nga më të ndryshmet, pajisje e këshilla ushtarake, dhe ekspertë trajnimi, kur erdhi fjala tek Iufta me Moskën, e bënë të qartë se nuk do të dërgojnë trupa në tokën ukrainase. Edhe pse konsiderohet aleat i vyer, Ukraina nuk është vend anëtar i NATO-s.

You may also like...