Ne mes te lu ftës, Zelensky bën aktin më të RËNDËSISHEM të jetës së tij

Në kohën kur vijojnë luf timet në Ukrainë, Presidenti i Ukrainës, Volodomir Zelinsky ka firmosur aplikimin për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Lajmin e ka bërë të ditur vetë ai përmes një statusi në rrjetin social “Facebook”.

Zelinsky shkruan se “Sot shkrova nënshkrova aplikimin për anëtarësim të Ukrainës në Bashkimin Evropian”.

Më herët Zelinsky i bëri thirrje Unionit për të përshpjetuar procedurat e anëtarësimit në BE nisur nga gjendja emer gjente që ka prodhuar lu fta.

Përfaqësuesit rusë dhe ukrainas kanë përfunduar bisedimet e zhvilluara në Bjellorusi që synojnë ndërmjetësimin e paqes në mes të konf liktit në vazhdim.

Të dyja palët do të kthehen në kryeqytetet e tyre për konsultime përpara një raundi të dytë bisedimesh, i cili mund të zhvillohet në ditët në vijim, raporton Reuters.

Pritjet për një zgjidhje paqësore nuk kanë qenë të larta përpara takimit të së hënës.

Ukraina tha se donte një a r mëpushim dhe tërheqje ruse, ndërsa Kremlini tha se nuk do të shpallte qëndrimin e saj. Negociatorët rusë kanë folur për arritjen e një marrëveshjeje që është në interes të të dyja palëve

You may also like...