Mësoje Recetën që largon mrekullisht lythat, më mirë se çdo gjë tjetër që keni provuar më parë!

Mësoje Recetën që largon mrekullisht lythat, më mirë se çdo gjë tjetër që keni provuar më parë!

Ndër dëmtimet e shkaktuara nga rrezet UV mund të përmendim rrudhat, lythat, pikat e zeza dhe puçrat. Nëse i shtojmë kësaj problemet gjenetike që kemi, rezultatet janë një katastrofë.

Në tregun e sotëm ka plot produkte që premtojnë të zgjidhin këtë lloj problemi. Megjithatë, të gjithë e dimë se shumica dërrmuese e tyre nuk japin rezultatet e pritura. Për më tepër, ato janë shumë të shtrenjta dhe të vështira për t’u marrë.

Kjo është arsyeja pse ne duam t’ju tregojmë një mënyrë të natyrshme për t’i dhënë fund këtyre llojeve të problemeve.

Për nishanet dhe puçrat

Hudhër

Ky përbërës është i famshëm për trajtimin e tij kundër nishaneve. Gjëja e parë që duhet të bëni është të vendosni vazelinë në zonën e prekur. Pastaj, vendosni hudhrën rreth nishanit dhe mbuloheni me një garzë. Liheni për 4 orë dhe përsëriteni këtë proces çdo ditë.

Vaji i kastorit dhe bikarbonat

Të dy përbërësit duhet të jenë të përzierë me njëri tjetrin derisa të bëhet një pastë homogjene. Pastaj do ta vendosim atë të nishani dhe mbulohenime garzë. Lëreni ta kryej proçesin gjithë natën dhe hiqe mëngjesin e ardhshëm. Ky proces do të përsëritet derisa nishani i padëshiruar të hiqet.

Uthull molle

Kjo është një nga mënyrat më të thjeshta për t’u përdorur. E vetmja gjë që duhet të bëjmë është të lyesh një pambuk me uthull. Pastaj vendoseni atë në nishano dhe ngjiteni aty me një ngjitës dhe lëreni atje për 8 orë, procesi do të përsëritet çdo ditë deri sa nishani të zhduket.

Për lythat

Lëkurë banane

Çdo natë për 2 javë rresht, lyeni lythin me pjesën e brendshme të lëkurës së bananes. Do i shihni rezultatet menjëherë.

Mjaltë

Mjaltin duhet ta vendosni te lythi dhe mbuloheni atë me një garzë. Ky proces do të përsëritet sa herë që është e nevojshme.

Për pikat e zeza

Limoni

Merr pak lëng limoni dhe vendose mbi njollën e zezë me një pambuk. Pastaj fshiheni dhe mos e ekspozoni veten në diell. Është më mirë nëse e bëni atë natën, për të parandaluar që dielli të dëmtojë lëkurën tuaj.

Aloe

Vera

Aplikoni Aloe Vera direkt në njollë dhe lëreni të veprojë për rreth 20 deri në 30 minuta. Pastaj hiqni substancën me shumë ujë dhe përsërisni procesin çdo ditë.

Qepa

Hapi i parë është ta prisni qepën. Më pas vendoseni tek njolla dhe lëreni të veprojë për 15 minuta. Së fundmi, hiqeni me shumë ujë të ngrohtë. Ky proces duhet të përsëritet çdo ditë derisa njolla të zhduket.

You may also like...