“Moska po përgatit hakmarrjen e madhe ndaj Perëndimit”, BBC del me paralajmërimin e fortë

Presidenti rus Vladimir Putin tani është në një situatë të vështirë dhe kjo është e rrezikshme.

BBC thekson se ky pushtim i planifikuar prej kohësh i fqinjit të tij, nuk po ecën sipas planit, edhe pse forcat e tij po bëjnë njëfarë përparimi në jug.

Përtej kufijve të Ukrainës, reagimi ndërkombëtar ka qenë shumë më i shpejtë dhe më i ashpër se sa ai do të priste, duke shkaktuar dëme serioze në ekonominë ruse që mund të përfundojë duke kërcënuar autoritetin e tij në vend.

Pra, çfarë vjen më pas? Në lidhje me sanksionet, Moska do të hakmerret në një formë – ndoshta me një sulm të madh kibernetik ndaj institucioneve perëndimore.

Por detyra më imediate e Putinit është të tregojë se po fiton në Ukrainë.

Duke përjashtuar mundësinë e një marrëveshje paqeje, ne mund të presim të shohim një intensifikim të ofensivës ruse në qytetet e Ukrainës.

Duke gjykuar nga veprimet e mëparshme ruse në Çeçeni dhe Siri, do të ketë pak konsideratë për sigurinë e civilëve dhe Moska ka ende disa armë shkatërruese në dispozicion të saj që ende nuk i ka përdorur.

You may also like...