Tronditet Serbia, deklaratë bombastike e ish-kryeministrit Suedez, nuk ka vend për të në …

Ish-kryeministri i Suedisë, Carl Bildt deklaron se Serbia nuk duhet të ketë më të ardhme në Bashkimin Europian.

Përmes një reagimi në rrjtete sociale, Bildt shprehet se Serbia u vetëpërjashtua me qëndrimin që mbajti pro Rusisë.

Presidenti serb Aleksandër Vuçiç deklaroi vendi i tij nuk do të bëhet pjesë e sanksioneve ndaj Rusisë, një lëvizje që është kritikuar ashpër nga ekspertë europianë të cilët kanë shprehur shqetësimin se Serbia mund të kthehet në një parajsë të sigurtë për oligarkët dhe pushtetarët rusë.

“Me këtë qëndrim Serbia de facto u skualifikua nga procesi i anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Nuk duhet të ketë vend që anëtarët e rinj të Bashkimit Evropian të mos ndajnë vlerat dhe interesat tona themelore”, deklaroi Bildt.

You may also like...