Kuçedra ruse drejt Kievit”/ Alarmi i frikshëm i medias gjermane: Rusia do të përdorë gjithë brutalitetin e makinerisë së luftës për të nënshtruar popullin ukrainas

Kuçedra që rrotullohet drejt Kievit ngre frikën për më të keqen: Se Kremlini, i befasuar nga shpirti i rezistencës së ukrainasve dhe i frenuar nga fuqia e tyre luftarake, tani do të përdorë të gjithë brutalitetin e makinës së tij të luftës për të nënshtruar “popullin vëlla”, shkruan media gjermane F.A.Z. në një analizë të sajën, përcjell “Bota sot”

Dështimi i fushatës në Ukrainë do të ishte i rrezikshëm për qeverisjen e Putinit dhe rrjedhimisht edhe për veten e tij.

Rubla është në rënie të lirë dhe ekonomia është në krizë të thellë. Në një moment edhe toleranca legjendare e rusëve do të shterohet. Putin ka nevojë për një “fitore”. Atij nuk i intereson kush dhe çfarë duhet të sakrifikohet për të. Ai tashmë ka demonstruar orgjitë e dhunës që mund të bëjë në ÇeçenDështimi i fushatës në Ukrainë do të ishte i rrezikshëm për qeverisjen e Putinit dhe rrjedhimisht edhe për veten e tij.

Rubla është në rënie të lirë dhe ekonomia është në krizë të thellë. Në një moment edhe toleranca legjendare e rusëve do të shterohet. Putin ka nevojë për një “fitore”. Atij nuk i intereson kush dhe çfarë duhet të sakrifikohet për të. Ai tashmë ka demonstruar orgjitë e dhunës që mund të bëjë në Çeçeni dhe Sir

Për të ndalur Putinin në rrugën e tij të përgjakshme, BE-ja tani po financon edhe dërgesat e armëve në Ukrainë, të cilat mund të mos dorëzohen përmes Hungarisë. Vendet e tjera të Evropës Qendrore dhe Lindore, nga ana tjetër, madje duan të dëgjojnë lutjet e presidentit ukrainas Zelenskyy për të hapur derën e BE-së për vendin e tij. Kjo do të ishte shenja më e fortë e solidaritetit dhe e lidhjes me këtë vend të pushtuar – përveç anëtarësimit në NATO, për të cilin askush në Perëndim nuk guxon as ta mendojë më që kur Putin kërcënoi me luftë bërthamore

You may also like...