Edhe një Iuftë tjetër? Donald Trump jep paralajmërimin e f rikshëm për botën

Ish-presidenti i SHBA Donald Trump tha se Tajvani mund të jetë “tjetri” për një p ushtim të mundshëm, pasi sipas tij, Iufta në Ukrainë mund të ndikojë në a gresionin në rr itje të Kinës.

“Tajvani do të jetë i radhës. Vetëm shikoni Tajvanin. Presidenti i Kinës po e mat me kënaqësi atë”, tha Trump, raporton Fox Business.

I pyetur se kur pret një pushtim të Tajvanit, Trump u përgjigj se e pret atë së shpejti, sepse “ata (Kina) e shohin se sa b udallaqe po sillen Shtetet e Bashkuara”.
Një delegacion i lartë amerikan mbërriti në Tajvan të martën për shkak të f rikës në rr itje se Kina mund të kryejë një “pushtim”, shkruan Fox News.
“Ata shohin që liderët tanë janë të paaftë dhe sigurisht që do ta bëjnë këtë. Tani është koha e tyre”, shtoi Trump.

You may also like...