Nuk ka lojë me Amerikën” / SHBA nis “super-avionët” F35 në Europë pasi “Rusia gënjeu

Shtetet e Bashkuara nisi avionë l uftarakë F-35 në Gjermani për të forcuar mbrojtjen e NATO-s, njoftoi K omanda e Rezervës së F orcave Ajrore. Avionët u dërguan në bazën ajrore Spangdahlem së bashku me personel mirëmbajtës dhe mbështetës nga krahu l uftarak a ktiv 388 dhe rezerva 419.

F-35A Lightning II janë avionët l uftarakë më të avancuar që ka SHBA-ja, të aftë të kryejnë “një shumëllojshmëri misionesh për të penguar a gresionin dhe për të mbrojtur aleatët nëse parandalimi dështon”, thanë Forcat Ajrore.

Krahu i 388-të është njësia kryesore l uftarake a ktive në gjendje të përdorë avionët.

“D islokimi i F-35A të SHBA në bazën ajrore Spangdahlem rrit p ozicionin mbrojtës të Aleancës së NATO-s dhe shton aftësinë tonë për të vepruar së bashku,” u shpreh k omandanti i F orcave Ajrore të SHBA në Europë. “Ne po përballemi me një mjedis d inamik dhe kjo vendosje rr it ndjeshëm mbështetjen tonë për mbrojtjen e NATO-s,” shtoi ai.

You may also like...