Antarësimi i Kosovës në NATO, Serbia! Vetëm provoni, pastaj do ta shihni çka do të ndodh!

Serbia ndihet e k ërcënuar nga shprehja e dëshirës së Kosovës për t’u anëtarësuar në NATO. Sipas ministrit të Brendshëm Vulin kjo do të n xiste p rovokime të cilat do ta detyronin Beogradin të ndërhynte ushtarakisht.

Disa ditë pasi Kosova bëri thirrje për anëtarësim në NATO, Serbia thotë se akti k ërcënon Serbinë dhe do ta detyronte vendin t’i përgjigjej ushtarakisht.

Kështu ka deklaruar ministri i Brendshëm, Aleksandër Vulin, i cili pretendon se anëtarësimi është i pamundur edhe proceduralisht.“Anëtarësimi i Kosovë në paktin e NATO-s është k ërcënim për Serbinë me konfrontim të a rmatosur dhe asgjë tjetër. Anëtarësimi nënkupton anulimin e Rezolutës 1244, sh fuqizimin e Marrëveshjes së Kumanovës dhe të gjitha garancive të dhëna nga OKB-ja, por edhe detyrimin e të gjitha vendeve anëtare të NATO-s që të mbrojnë integritetin e tyre territorial të anëtarëve të sapo pranuar siç thuhet në nenin e 5 të traktatit” tha Vulin, citon agjencia e lajmeve serbe Tanjug.Ministri pretendoi se nëse Kosova do të anëtarësohej në NATO, qeveria do të ndërmerrte s ulme ndaj serbëve në veri të vendit dhe do të provokonte k onflikte me Beogradin.

Vulin: A dyshon dikush se Kurti do të hezitonte të ndërmerrte një sërë s ulmesh ndaj serbëve në veri të Kosovës dhe të provokonte k onflikte që të detyronin Serbinë të futej ushtarakisht për të mbrojtur popullin e vet?!

You may also like...