Nuk po e ndihmon as SHBA e as askush tjetër, Zelenesky i ka tani shpresat vetëm te rusët! Me lot në sy, ka një thirrje për ta

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky ka lëshuar një thirrje për qytetarët e Rusisë, që të vazhdojnë protestat e tyre për të “kapërcyer të keqen” që po ndodh në Ukrainë.

Në një fjalim të fortë, gati në lot, Zelensky tha se kjo nuk është një ngjarje vetëm për lirinë e një populli, por është dhe për lirinë e vetë rusëve. “Kolegët dhe të afërmit tuaj duhet të jenë në gjendje t’ju dëgjojnë.

“Ne jemi ukrainas dhe duam paqe. Shtetas rusë. Ne qëndrojmë jo vetëm për paqen në Ukrainë. Kjo është edhe për lirinë tuaj për jetën tuaj.

“Nëse heshtni tani, atëherë në të ardhmen vetëm varfëria juaj do të flasë në emrin tuaj. Mos hesht.”- deklaroi Zelensky. Presidenti theksoi gjithashtu se nga provat e grumbulluara nga ushtarët rus të zënë rob, rezulton që kjo mësymje e Ukrainës ka qenë i planifikuar me kohë.

“Ata që u kapën, qindra ushtarë dhe pilotë rusë, na treguan provat, pamë dokumente, prova si harta. Kjo nuk është një e improvizuar. Është e qëllimshme,e paracaktuar. Ata e planifikuan shumë më parë këtë situatë”- tha ai.

Presidenti rus, ndërkohë, ka thënë se do të ndalet vetëm nëse Ukraina dorëzohet dhe kërkesat e Moskës do të përmbushen. Sipas Kremlinit, Putini ia tha presidentit turk Tajip Erdogan në një telefonatë.

Ata folën të dielën se Rusia do të ndalonte vetëm nëse Ukraina pranonte të përmbusheshin dëshirat e Rusisë. Rusia është përfshirë nga nja valë e gjerë protestash që kur Putin u nis drejt Ukrainës.

You may also like...