Doktoresha e njohur, me keto 3 menyra : Bakteret qe ndodhen ne zorren tuaj do te zhduken dhe do te shnderrohen ne

Doktoresha e njohur, me keto 3 menyra : Bakteret qe ndodhen ne zorren tuaj do te zhduken dhe do te shnderrohen ne
Siç mund të jeni në dijeni , zorra juaj mbart një popullatë prej disa trilionë bak teresh të dobishme.

Qellimi i tyre është të ushqehen me ushqimin tonë të tretur pjesërisht.

Si një efekt anësor, ato e ndihmojnë trupin e njeriut duke nxjerrë ushqyesit për të cilët ka nevojë.

Bak teret e zorrës duhet të ushqehen. Fatke qësisht industria moderne ushqimore nuk është e dizenjuar për shëndetin e zorrës tuaj.

Embëlsuesit artificialë ,psh., ngaterrohen me bak teret dhe mund të shkaktojnë intolerancë ndaj glukozës si rezultat.

Të mbajturit e një zorre të shendetshme do të thotë të ushqehen popullatat ekzistuese bak teriale me prebiotike dhe të shtohen bak tere të reja duke konsumuar ushqime të pasura me probiotike.

Më poshtë një liste gjërash që mund të bëni për të mbajtur të shendetshme dhe “të lumtura” bak teret e zorrës tuaj:

Hani një shumëllojshmëri frutash dhe perimesh nga të gjitha ngjyrat.

Secila përmban një përzierje të ndryshme ushqyesish për trupin tuaj dhe për popullatat e ndryshme të bak tereve në zorrën tuaj.

Hani një shumëllojshmeri ushqimesh të fermentuara. Ato janë të pasura me probiotikë.

Shembuj: kosi, kefiri, lakra turshi etj.

Hani një shumëllojshmëri ushqimesh të pasura me fibra. Fibrat shërbejnë si prebiotike-ushqim për bak teret e zorrës.

Ështe e rendësishme të konsumohen një varietet ushqimesh në mënyre që të lejohen tipe të shumefishta bak teresh të lulëzojnë. Ushqimet e pasura me fibra përfshijnë: drithërat e plota.

You may also like...