Merret vendimi kundër Putin/ OKB ka votuar rezolutën, ja çfarë ndodh nëse nuk ndalen dhe largohen nga Ukraina

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së ka votuar me shumicë dër rmuese rezolutën, e cila d ënon p ushtimin rus në Ukrainë “në termat më të fortë të mundshëm”.Siaps rezolutës së miratuar me 141 vota ‘pro’, Rusia duhet të ndalojë lu ftën në Ukrainë dhe të tërheqë të gjitha trupat.Rezultati i votimit të Rezolutës për Rusinë: 141 vota pro dhe 5 kundër, ndërsa 35 abstenuan.Përpara votimit, ambasadori i Ukrainës në OKB Sergiy Kyslytsya tha se Rusia “kishte ardhur për të privuar Ukrainën nga e drejta për të ek zistuar”.
Ambasadori rus Vassily Nebenzia tha se Rusia dëshironte të ndalonte një kon flikt separatist në Ukrainën lindore dhe ak uzoi Perëndimin për përdorimin e “kër cë nimeve të hapura dhe cinike” për t’i bërë vendet të votojnë për rezolutën.

You may also like...