Minuta e fundit!/ NATO do të furnizojë Ukrainën me avionë!!!

Mediat amerikane raportojnë se Polonia pritet t’i japë Ukrainës avionët e saj Mig dhe Sukhoi, të cilat përdorën lehtësisht nga pilotët ukrainas.NBC thekson se ka një tentativë të amerikanëve për të bindur polakët që t’i transferojnë Ukrainës avionët e tyre të prodhimit lindor,të cilët më pas do të zëvendësohen me avionë të prodhimit amerikan, F-16.
Media amerikane i referohet burimeve nga Shtëpia e Bardhe teksa raporton se marrëveshja është në përfundim dhe do të konkretizohet në ditët në vijim. Kjo do të rriste shumë fuqinë ushtarake në ajër të Ukrainës, e cila deri më tani ka rrëzuar një numër të konsiderueshëm avionësh rusë..

You may also like...