Sot u bë vorimi i Amirit, voglushi i cili u sëmur në Bunker duke u fshehur nga granatimet Ruse

Që nga fillimi i agresionit rus në Ukrainë, civilët ukrainas janë detyruar të largohen nga vendi i tyre në vende më të sigurta ose të kërkojnë strehim në bodrumet e ndërtesave ose në tunelet e metrosë.

Në mesin e atyre që duhej të strehoheshin në një bunker në qytetin e rrethuar të Kharkovit ishte Amiri, një bebush 40-ditor, i cila në pandërgjegje iku në një strehë me familjen e saj. Megjithatë, kushtet ishin aq të këqija sa u sëmur. Sipas Ina Sovsun, një anëtare e Parlamentit të Ukrainës, foshnja u sëmur ngapneumonia dhe vdiq.

“Amiri ishte vetëm 40 ditësh. Ai u prek nga pneumonia ndërsa fshihej me prindërit e tij në një bunker në Kharkov gjatë bombardimeve të ushtrisë ruse. Ai vdiq dje. Ngushëllimet e mia familjes së Amirit dhe komunitetit musliman të Kharkovit. Putin është një kriminel”, ka shkruar ajo, pasi Amiri i përkiste një familjeje muslimane të Ukrainës.

Tej dhimbjes tokësore, në terma fetarë është ngushëllues fakti se i vogli shkon direkt në Xhenet(Parajsë), pasi ka ndërruar jetë duke mos qenë në moshën e përgjegjësisë, rrjedhimisht dhe të llogarisë para Zotit. /tesheshi.com/

You may also like...