Amerika jep alarmin/ Rusia mund të përdorë ärmë kimike në Ukrainë

Shtëpia e Bardhë paralajmëroi të mërkurën se Rusia mund të përdorë a rmë kim ike në Ukrainë.

Sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, ka paralajmëruar se Rusia mund të përdorë ar më ki mike në Ukrainë, duke shkruar në Twitter:

“Tani që Rusia ka bërë këto pretendime të rreme dhe Kina në dukje e ka mbështetur këtë propagandë, ne të gjithë duhet të jemi në vëzhgim që Rusia mund të përdorë ndoshta ar më ki mike ose bio logjike në Ukrainë.”

Psaki gjithashtu vuri në dukje “rekordin e gjatë dhe të mirë-dokumentuar të Rusisë për përdorimin e ar mëve kimike”, si dhe modelin e saj të “ak uzimit të Perëndimit për vetë shkeljet që vetë Rusia po kryen”.

You may also like...