CIA e zbulon planin rus: “Putini do e merrte Kievin për dy ditë, por…”

Plani i presidentit rus, Vladimir Putin ishte marrja e kryeqytetit të Ukrainës Kiev brenda vetëm dy ditësh. Tani që gjërat nuk shkuan aspak sic i mendonte ai, duhet të jetë shumë i zemëruar tha shefi i Agjencisë Qendrore amerikane të Inteligjencës , Ëilliam Burns, në një seancë para Kongresit amerikan. Në këto kushte, sipas kreut të CIA-s, shefi i Kremlinit mund të shtojë përpjekjet për të gjunjëzuar ushtrinë ukrainase, pavarësisht sesa viktima bëhen mes civilëve. Putin e ka përfshirë veten në një kombinim shpërthyes “ankesash dhe ambicjesh”, tha Burns.
Plani i presidentit rus, Vladimir Putin ishte marrja e kryeqytetit të Ukrainës Kiev brenda vetëm dy ditësh. Tani që gjërat nuk shkuan aspak sic i mendonte ai, duhet të jetë shumë i zemëruar tha shefi i Agjencisë Qendrore amerikane të Inteligjencës , Ëilliam Burns, në një seancë para Kongresit amerikan. Në këto kushte, sipas kreut të CIA-s, shefi i Kremlinit mund të shtojë përpjekjet për të gjunjëzuar ushtrinë ukrainase, pavarësisht sesa viktima bëhen mes civilëve. Putin e ka përfshirë veten në një kombinim shpërthyes “ankesash dhe ambicjesh”, tha Burns.

You may also like...