Lajmi Fundit/ Situata po tensionohet Dy anije të Marinës Gjermane afrohen në ujërat territoriale ruse (VIDEO)

Pak orë më parë luftanija “Sachsen” dhe anija patrulluese “Dzūkas” e Marinës Gjermane kanë bërë një afrim të rrezikshëm në ujërat territoriale ruse pranë rajonit të Kaliningradit. Dihet që anijet, duke lëvizur me një shpejtësi prej rreth 12 nyje, morën një kurs të drejtpërdrejtë drejt ujërave territoriale ruse – qasja, duke gjykuar nga imazhi, ishte rreth 40-50 kilometra, megjithatë, Gjermania nuk shpjegoi se cilat ishin veprime të tilla lidhur me..
Situata ndodhi në sfondin e hyrjes në Detin Baltik të dy destrojerëve amerikanë të raketave, gjë që ishte raportuar më parë nga agjencia e lajmeve Avia.pro. Këto të fundit mbajnë në bord rreth 186 raketa lundrimi. Duke pasur parasysh paraqitjen e luftanijeve gjermane pranë ujërave territoriale ruse, kjo është një çështje shqetësuese serioze.

You may also like...