Pijeni këtë 4-5 orë para gjumit : Dhe e gjithë mosha 60 vjeçë e sipër nuk do të vuaj më nga

Pijeni këtë 4-5 orë para gjumit : Dhe e gjithë mosha 60 vjeçë e sipër nuk do të vuaj më nga
Njerëz të panumërt në botë vuajnë nga pagjumësia dhe kanë probleme me gjumin. Për shkak të ritmit të shpejtë të jetës dhe të ushqyerit keq, për fat të k eq kjo gjithashtu ndikon në cilësinë e gjumit. Çrregullimi i gjumit është shumë shqetësues dhe shkat ërrues, dhe ndikon në çdo element të jetës.

Çrregullimi i gjumit mund të jetë rezultat i disa elementeve biologjike, të ushqyerit jo të shëndetshëm, të kushteve psikiatrike dhe fizike.

Këto janë kushtet që mund të çojnë në probleme me gjumin:

Dhi mbje në qafë dhe mbrapa,

An kthi dhe Depre sioni,

Sëm undje tiroide,

Astma,

Reaksione ale rgji ke,

Probleme me lukthin dhe stomakun,

Artritis.
Çrregullimet e gjumit gjithashtu mund të shkaktohen nga komponimet dhe aktivitetet e veçanta, siç janë alk. oli, kafeina, nikotina, në një masë të madhe veçanërisht ushqimi i nxehtë, para gjumit. Çrregullimet e gjumit ndikojnë në jetë dhe mund të rrisin rrez. ikun e ank thit dhe hipertensionit.

Këto janë shenjat më tipike të çrregullimeve të gjumit:

St resi dhe ank thi.

Kujtim i dobët.

Përqendrimi i dobët

Lodhje e madhe gjatë ditës.

Irri timet.

Lodhje.
Përdorimi i arrëmyshk ose arrë muskat ang (nutmeg) lat(myristica)

Është një trajtim jashtëza konisht efektiv kur bëhet fjalë për çrregullimin e gjumit. Kjo erëze ka përfitime të shumta shëndetësore, të tilla si çelës për detoksifikimin të trupit, ndihmon tretjen e ushqimit, përmirëson sistemin imunitar, përmirëson shëndetin e lëkurës dhe përmirëson qarkullimin e gja. kut.

Përveç kësaj, ai ka një qetësues të moderuar që punon me efikasitet kur është fjala për çrregullimin e gjumit.

Përzierni vetëm një gjysmë lugë të çajit me arrëmyshku me një gotë me ujë të nxehtë.

You may also like...