E fundit! Presidenti ukrainas, Zelensky pranon humbjet: Rusia na ka..

Për herë të parë pas një kohe të gjatë, Presidenti Volodymyr Zelensky ka deklaruar humbjet ush tarake të Ukrainës.

Gjatë një deklarate për mediat ai u shpreh se rreth 1300 ushtarakë ukrainas kanë vd ekur në Ukrainë që nga fillimi i lu ftës më 24 shkurt.

Ne kemi rreth 1300 ushtarake të vr arë dhe në Rusi më shumë se 12 mijë. Një në dhjetë. Nuk jam i lumtur që 12 mijë prej tyre vd iqën. Ky nuk është vizioni im për botën.

Sipas vlerësimeve paraprake, që nga fillimi i luf tës në shkallë të plotë kundër Ukrainës, Rusia ka humbur 362 tanke dhe më shumë se 1200 automjete të bli nduara lu ftarake.

Ndërkohë mediat perëndimore kanë deklaruar të premten se rreth 6,000 trupa ruse janë vr arë në 17 ditë lu fte mes dy vendeve.

You may also like...