Presidenti i Ukrainës jep mesazhin në ditën e 16-të të lüftes/ Jemi në rrugën e duhur do i largojmë ruset nga vendi ynë

Presidenti Volodymyr Zelenskyy tha se Ukraina ka arritur një pikë kthese strategjike në lu ftën e saj me Rusinë dhe do të kapërcejë ofensivën e Moskës, por paralajmëroi se nuk ishte e mundur të thuhet se sa do të vazhdojnë luf timet.

“Është e pamundur të thuhet se sa ditë kemi ende për të çliruar tokën ukrainase. Por mund të themi se do ta bëjmë. Sepse ne kemi arritur tashmë një pikë kthese strategjike, “tha ai në një fjalim televiziv, shkruan Al Jazeera.

Avokati i Popullit në Ukrainë tha se të paktën 78 fëmijë janë vrarë në mes të ofensivës së Rusisë.

Lyudmyla Denisova shtoi se luf timet rreth qytetit port të rrethuar juglindor të Mariupol, qytetit lindor të Volnovakha dhe qytetit të Irpin në rajonin e Kievit nënkuptonin se autoritetet nuk kishin qenë në gjendje të përcaktonin se sa njerëz ishin vr arë ose plag osur në ato vende.

You may also like...