Vjen paralajmërimi rrënqethës nga OKB-ja/ Nuk e përjashtojmë më një lüftë bérthamore!

Në dritën e zhvillimeve në lu ftën në Ukrainë, Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres nuk e përjashton më mundësinë e një l ufte bë rthamore.

Fakti që Rusia ka vënë ar mët parandaluese të njësive të saj të u shtrisë bërt hamore në gatishmëri të lartë është një “zhvillim i tm errshëm”, tha portugezi në Nju Jork të hënën.

“Opsioni i një kon flikti bërth amor, dikur i paimagjinueshëm, tani është brenda hapësirave të së mundshmes”, tha Guterres.

Kështu, shefi i OKB-së ka ndryshuar qëndrimin e tij. Në javët e fundit, ai e cilësoi mundësinë e përdorimit të a rmëve bër thamore si “të paimagjinueshme”, por tani është tërhequr.

Guterres e drejtoi qartë gishtin nga Rusia. “Shumica dërrmuese e vi ktimave civile dhe shumica dërrmuese e infrastrukturës civile të shk atërr uar u shkaktuan nga forcat e arm atosura ruse,” tha ai.

You may also like...