Pamje nga momenti/ Raketa e Amerikës e përdorur për të shkatërruar helikopterin Rus (VIDEO)

FIM-92 është një armë që gjuan me shpatulla, që kërkon nxehtësi, tokë-ajër, e njohur gjithashtu si një Sistem i Mbrojtjes Ajrore Portable Njeriu ose (Manpads). që është projektuar kryesisht për të përfshirë objektivat me fluturim të ulët, duke përfshirë aeroplanët me krahë fiks, helikopterët dhe dronët. Vitet e fundit, janë zhvilluar versione të përmirësuara të Armëve që ofrojnë aftësi të përmirësuara kundër mjeteve ajrore më të vogla pa pilot, të cilat tashmë paraqesin një kërcënim shumë real dhe do të bëhen vetëm një sfidë për SHBA-në. operacionet ushtarake.

You may also like...