Nuk i kemi frikë rusët/ 55-vjecari ukrainas lüfton per vendin e tij edhe pse i ka dy kembet me proteza

Një person i jashtëzakonshëm – Ky është Vasyl Shtefko nga fshati Kushnytsia në Ukrainë dhe Shtabi i Përgjithshëm i Usht risë së Ukrainës i ka bërë sot një portret.

Vasyl Shtefko nga Kushnytsia erdhi në Brigadën 128 për të go ditur push tuesit rusë, ata që erdhën për të sh katërruar infrastrukturën tonë, për të vrarë civilë dhe për t’u sjellë më keq se nazistët, njofton Shtabii Ukrainës.

“ Në vitin 2004, kur punonte në Rusi, z. Stefko i humbi të dyja këmbët dhe u kthye në shtëpinë e tij Kushnytsia me pa terica. Dhe kur Rusia e pushtoi Ukrainën, ai nuk mund të qëndronte në shtëpi.

“Nuk munda të flija dy netë rresht kur pashë se çfarë po ndodhte”, – thotë Vasyl. “Thjesht nuk mund të rrija në shtëpi, mblodha gjërat e mia personale dhe shkova në zyrën e regjistrimit ushtarak. E pranoj tani, e kam gënjyer shtabin atje, i kam thënë se kam vetëm një protezë. Dhe aplikova për në Brigadën 128”.

Unë kam shërbyer më parë në u shtri, di të qëll oj, e ngas mire makinën. Njerëzit që nuk i shohin protezat e mia, as nuk e dinë se nuk kam këmbë. Këtu jam rreshter dhe shofer, shërbej në kompaninë e mbështetjes nga zjari.

Në shtëpi më presin gruaja dhe vajza 11-vjeçare. Ato janë të shqetësuara, por edhe krenare që po mbroj vendin…»

You may also like...