Pamje të Reja/”Raketa e Amerikes “FIM-92″ që po i rrëzon helikopterët rusë, do tju befasoj.” (VIDEO)

FIM-92 Stinger është një sistem i mbrojtjes ajrore i lëvizshëm nga njeriu (MANPADS) që funksionon si një raketë tokë-ajër me rreze infra të kuqe (SAM). Mund të përshtatet për të qëlluar nga një shumëllojshmëri e gjerë automjetesh dhe helikopterësh tokësorë (si një raketë ajër-ajër). I zhvilluar në Shtetet e Bashkuara, ai hyri në shërbim në 1981 dhe përdoret nga ushtritë e Shteteve të Bashkuara dhe 29 vendeve të tjera. Kryesisht është prodhuar nga Raytheon Missile Systems dhe prodhohet me licencë nga EADS në Gjermani dhe nga ROKETSAN në Turqi, me 70,000 raketa të prodhuara.

You may also like...