Putini e ka punën keq/ Nje nga üshtarakët më të lartë ka humbur jètën në Ukrainë

Televizioni shtetëror rus e konfirmoi vde kjen e koma ndantit rajonal të fo rcave ajrore në Ukrainë. Të paktën pesë us htarakë rusë, duke përfshirë komandantin e for cave ajrore të Kostroma, vdi qën në be tejë në Ukrainë, citoi CNN, lajmin që e dha të enjten, rrjeti televiziv shtetëror rajonal rus “GTRK Kostroma”.

Gjatë oper acionit special në Ukrainë, sipas Komisariatit Ush tarak Rajonal të cituar nga “GTRK Kostroma”, ush tarakët e Regjimentit Ajror të Gardës 331 “dhanë jetën për sigurinë e Rusisë”. Mes të vd ekurve janë koman danti i njësisë, kolonel Sergei Sukharev, Senior Sgt. Sergei Lebedev, Sgt. Alexander Limonov, nëntetar Yuri Dektyarev dhe kapiten Alexei Nikitin.

Pak histori: Regjimenti 331 i Gardës Ajrore konsiderohet një nga njësitë elitare të Rusisë. Regjimenti luftoi në të dy luftërat çeçene dhe disa nga anëtarët e tij ishin të përfshirë drejtpërdrejt në konfliktin e Donbasit në vitet 2014 – 2015. Ai mori pjesë në paradën e Ditës së Fitores në Sheshin e Kuq në maj të vitit 2018.

You may also like...