Biden foli keq për Putin/ SHBA dhe Rusia ndërpresin marrëdhëniet: Rrèzikon gjithe bota tani

Ambasadori amerikan u thirr nga Ministria e Jashtme e Rusisë dhe ju komunikua se lidhjet mes SHBA-së dhe Rusisë janë në prag të ndërprerjes. Ata cituan komente të papranueshme nga presidenti amerikan Joe Biden për Vladimir Putinin e Rusisë.

Ambasadori tha se komentet ishin të papranueshme të padenjë për një burrë shteti kaq të lartë dhe i vendosën marrëdhëniet SHBA-Rusi në prag të kolapsit.

Javën e kaluar, Biden shkoi një hap më tej në retorikën e tij dhe e quajti homologun e tij rus një “kr iminel lu fte”. Kremlini nuk i kishte marrë mirë komentet, duke i përshkruar ato si “retorikë të papranueshme dhe të pafalshme”.

Një ekspert i sigurisë kombëtare hodhi poshtë rëndësinë e paralajmërimit të Rusisë, duke sugjeruar se ai ishte në fakt një kër cënim i kotë dhe asnjë Moskë nuk do ta ndiqte më.

You may also like...