Putinit po i vjen fundi/ Rusia ka hümbur deri më tani 10 mijë üshtarë ne Ukraine

Ushtria ukrainase ka publikuar një raport ope racional mëngjesin e sotëm ku theksohet se trupave ruse u kanë mbetur edhe tre ditë me furnizim.

Në raport thuhet se mun icionet dhe ushqimi për ‘pushtuesin rus mbaron për tre ditë’.

Zyrtarët ukrainas thonë se situata është e ngjashme dhe me furnizimin me karburant. Për shkak të dë shtimeve logjistike, ushtria ruse nuk ka qenë në gjendje të vendosë një linjë furnizimi me karburant.

Ky lajm vjen në kohën kur vetë Rusia ka pranuar aksidentalisht se ka humbur rreth 10 mijë ushtarë në betejë. Të dhënat u publikuan nga një gazetë pro-qeveritare ruse, e cila e fshiu materialin menjëherë.

Në shkrim thuhej se janë edhe 16 mijë us htarë të pl agosur. Shifra e frik shme tregon sa të mëdha janë humbjet ruse.

You may also like...