“Anonymous” hakeron Bankën Qendrore të Rusisë: 35 mijë dosje sekrete do publikohen brenda 48 orëve

Anonymous ka goditur sërish Federatën Ruse duke hakuar bankën e saj qendrore dhe duke kërcënuar se do të publikojë mijëra dokumente sekrete. Grupi vazhdon të paralajmërojë kompanitë globale që nuk janë tërhequr nga Rusia ta bëjnë këtë, përndryshe, ato mund të hakohen më pas. Anonymous TV raportoi se Kolektivi Anonymous ka thënë se mbi 35,000 dosje do të publikohen brenda 48 orëve. Banka Qendrore e Rusisë ishte në shënjestër të grupit pasi Anonymous shënjestroi gjithashtu kompanitë që vazhdojnë të operojnë në Rusi edhe pse forcat e kreut të Kremlinit Vladimir Putin vazhdojnë të sulmojnë.

Që kur Putin njoftoi operacionin “special” ushtarak në Ukrainë në fund të shkurtit, Anonymous ka shkelur disa shërbime të lidhura me Moskën, duke përfshirë platformat e transmetimit. Ndërsa lufta Rusi-Ukrainë hyri në ditën e 29-të, është me vend të theksohet se konflikti ka shkaktuar një rritje të hakerëve vullnetarë për të luftuar Moskën në vijën e frontit dixhital. Përveç Anonymous, grupe të tjera të tilla hakerash përfshijnë Squad303 dhe Cyber ​​Partisan të cilët kanë kryer sulme kibernetike kundër objektivave ruse.

You may also like...