Trim i madh/ Nuk pranoi të dorëzohet por u tha rusëve q*huni vetë: Ushtari nga Ukraina merr medaljen

Ush tari ukrainas i cili i tha një oficeri të një lu ftanijeje ruse ‘shko q* veten’ në fillim të p ushtimit është liruar si pjesë e një shkëmbimi të të bu rgosurve dhe i është dhënë një medalje për shërbimet e tij, tha sot Ministria e Mbrotjes e Ukrainës.

Roman Hrybov një roje kufitare ukrainase, po shërbente në ishullin e gjarpërinjve-një dalje në jug të portit të Odesës kur u vu nën bomb ardimet ajrore dhe detare ruse në ditën e parë të pu shtimit rus të Ukrainës.

Kur Hrybov iu këkrua të dor ëzonte ar mët, ai u përgjigj me radio ushtarëve rus: Shko q*ni vete n’.

Raportet fillestar thanë se 13 rojet kufitare në ishull kishin vd ekur pasi refuzuan të dorëzoheshin, madje dhe dhe presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelenskyy tha se do t’ju jepte të gjithë ushta rëve titullin ‘He ro i Ukrianës’

You may also like...