Disa takime të frikshme në botën e kafshëve të egra , kafsha më e madhe me brirë…VIDEO

Kushdo që ka parë një dre lisi (Moose) do të konfirmojë se kjo kafshë është me madhësi mbresëlënëse. Pra, sa është pesha e një moose të rritur nëse është kaq e madhe?Ata peshojnë deri në 600 kg dhe rreth 3 metra në gjatësi dhe 2.5 metra në lartësi.
Ka rreth 1.5 milion morra në të gjithë botën, 730,000 nga ky numër jetojnë në Rusi.Nëse jeni në pyll shih moose- ngrini dhe qëndroni në vend derisa kafsha të largohet. Gjatë rrëmujës, Elks janë mjaft agresivë, por ata nuk do të shohin një person as në një distancë të shkurtër, pasi ata e kanë parë vizion i zhvilluar dobët… Në përgjithësi, Elks rrallë sulmon së pari, për këtë ju duhet të provokoni kafshën ose të afroheni shumë pranë vendit ku janë pasardhësit. Elk është i rrezikshëm për shoferët, pasi në një përplasje me një kafshë të kësaj madhësie në rrugë, dëme të mëdha do t’i shkaktohen si makinës ashtu edhe vetë kafshës.

You may also like...