A është e ndaluar të vozisim me papuçe?

Shumë njerëz mendojnë se vozitja në këpucë me take dhe shapka (papuce) është e ndaluar, por a është vërtet kështu?

Ndëshkimi i shoferëve me shapka(papuce) është i mundur në rast aksidentesh trafiku, por ky dënim bazohet vetëm në vlerësimin të punonjësit të policisë.
Një studim i kryer në Angli tregoi se vozitja në flip-flops (papuce) është përgjegjëse për më shumë se 1.4 milionë aksidente trafiku në vit.
Ekspertët kanë llogaritur që vozitja në papuçe është më e rrezikshme sesa vozitja në këpucë me takë të lartë, sepse duhet më shumë kohë për të lëvizur këmbën nga gazi në frenim dhe presioni është më i ulët.

You may also like...