Pamjet si nga fundi i botës/ Pas rreshjeve dhe rrëshqitjeve të dheut kanë humbur jetën shumë njerëz në këtë vend

Të paktën 14 persona kanë humbur jetën si pa sojë e motit të keq dhe për mbytjeve në Brazil. Mediat raportojnë se për shkak të rr ëshqitjes së dherave në shtetin juglindor brazilian të Rio de Zhaneiro, kanë humbur jetën 14 persona mes të cilëve 7 fëmijë.

Reshjet e shiut që kanë filluar që të enjten kanë shkaktuar rrë shqitje të mëdha dheras. Sipas autoriteteve një rrëshqitje dheu në qytetin Paraty vr au të paktën tetë njerëz një baba dhe shtatë nga fëmijët e tij të moshës 2 deri në 17 vjeç. Një fëmijë i shtatë u sh pëtua dhe u transportua në një spital.

Të paktën katër persona të tjerë u pla gosën, pasi shtatë shtëpi u god itën nga rrë shqitjet e dheut në komunitetin bregdetar të Ponta Negra, sipas zyrtarëve në Paraty. Ndërsa më shumë se 22 lagje pësuan për mbytje dhe 71 familje u zhvendosën.

Në qytetin Angra dos Reis, një vajzë 4-vjeçare dhe një adoleshente u vra në dhe të paktën nëntë persona rezultuan të zh dukur.

You may also like...