Xhamia më e njohur Sulejmanie në turqi po mer pamje të Frikshme, flasin vendasit.VIDEO

Xhamia e Sylejmanies gjindet në Stamboll të cilën e ka ndërtuar sulltan Sylejmani në vitin 1557. Arqitekt ka qenë shqiptari Mimar Sinani, i cili i ka fillu punimet në vitin 1550, varri i të cilit gjendet në anën verioore të xhamisë. Kjo xhami është e yta për nga madhësia në Stamboll dhe njëra ndër objektet ndërtimore më të rëndësishme të Stambollit.Xhamia 465 vjecare tani ka mar nje pamje te frikshme flasin vendasit pasi shihen disa pjes te demtuara te xhamis.

You may also like...