Si Ta Përgatisni Soden E Bukës Për Mjekiimin E Reumatizmin Dhe Arttritin..? Receta..?!

Besoj se jeni të bindur për rolin fantastik të sodës së bukës kundër reumatizmës dhe artritit.
Kjo bindje i atribuohet aftësisë së sodës së bukës për ruajtjen e ekuilibrave të pehashit në organizëm. Nëse këto ekuilibra prishen, trupi është në telashe.Një shëndeti i mirë kërkon një mjedis që nuk është shumë alkalin dhe as shumë aciidik. Soda e bukës mund të parandalojë krijimin e një mjedisi shumë aciidik. Ajo ndihmon në formimin e një mjedisi më alkaliin. Sipas tyre, një mjedis alkalin në organizëm është shumë i rëndësishëm për shëndetin në përgjithësi. Kundër inflammacioniit – Një vit më parë, Revista Immunology publikoi një studim mbi sodën e bukës.

Sipas studimit pirja e ujit të përzier me sodë buke mund të ulë gjasat e shfaqjes së sëmunddjevee inflammatoree. Studimi zbuloi se në vetëm një javë nga konsumi i këtij lëngu, qeliizat imunitare viheshin në punë jo për të stimuluar por për të lufttuaar inflammacioniin. Për më tepër, studimi zbuloi se soda e bukës ndez shumë prej reagimeve antii-inflammatoree të trupit. Artriti dhe reumatizma kanë të bëjnë me inflammacioniin e kyçeve dhe ijeve. Këto sëmunddjee njihen si sëmunddjee auto-imunitare. Ky term ka të bëjë me faktin se sistemi mbrojtës i organizmit nis të sulmmojë vetveten në vend të viirusevee e bakkterevee.

Një gjë e tillë shkakton dhimbbjee, ngurtësiim dhe dëmtiim të kyçeve. Si ta përdorni –
Sasia e rekomanduar e sodës së bukës varion nga personi në person. Ka ekspertë që thonë se fillimi i çdo kure duhet të jetë me një të tetën e një lugë çaji me sodë buke të tretur në një gotë uji. Më pas kjo sasi mund të rritet në një të katërtën e lugës. Nëse vëreni që nuk mbusheni dot me frymë dhe vëreni që rrahjet e zemrës janë të larta, atëherë kjo tregon se e keni tepruar.

You may also like...