Shkenctarët Mungesa E Gjumit Sjell ProbIeme Të Rëndaa Shëndetësore; 3 Efektet Annësore Që Nuk I Dini..?!

Shumë njerëz nuk marrin gjumë mjaftueshëm. Ne punojmë shumë, luajmë shumë dhe nëse mund të funksionojmë në gjashtë ose shtatë orë gjumë çdo natë, atëherë supozojmë se mjafton.

Edhe nëse mund të funksiononi teknikisht, të qëndroni pa gjumë të mjaftueshëm, në të vërtetë bën një dëm afatgjatë për shëndetin tuaj. Mungesa e vazhdueshme e gjumit shkakton ndryshime të konsiderueshme në trurin dhe trupin tuaj, dhe kjo rrit rreziikunn tuaj për një numër çështjesh seriiozee shëndetësore. Ne do të mbulojmë 3 efektet anësore kur flini shumë pak orë” Koha juaj e reagimit ngadalësohet. Ky është efekteti anësore i menjëhershme.

Kur jeni të privuar nga gjumi, koha juaj e reagimit ngadalësohet, Mungesa e gjumit ndikon në aftësinë tuaj për të menduar. Po ashtu, ju bën më të vështirë mësimin, marrjen e vendimeve ose ruajtjen e informacionit të ri. Ju gjithashtu nuk do të jeni në gjendje të performoni në mënyrën më të mirë në një mjedis profesional. Mungeasa e gjumit dobëson sistemin tuaj imunitar. Kur flini, trupi juaj është në gjendje të rikuperohet. Gjatë gjumit sistemi juaj imunitar prodhon substanca mbrojtëse si citokiinat që lufttojnnë kundër bakttereeve dhe viiruseeve. Ata gjithashtu ju ndihmojnë të flini, duke i dhënë kështu sistemit tuaj imunitar më shumë kohë dhe energji për të luufttuaar sëmunddjeet.

Nëse jeni të privuar nga gjumi, do ta gjeni veten duke u sëmmurë më shpesh dhe duke marrë më shumë kohë për tu rikuperuar. Mungesa e gjumit çon në shtim të peshës.

Mungesa e tij zvogëlon hormoniin tuaj rregullues të yndyrës (leptiin) ndërsa rrit hormonin e urisë (grreliin).

Rezultati është një rritje e urisë dhe oreksit, edhe kur trupi juaj nuk është me të vërtetë i uritur.

You may also like...