Elahmdulilah/ Edhe përkundër gjitha kërcënimeve modelja 29 vjecare konvertohet në Islam

Fabianja, 29 vjeçare modele
franceze, i erdhi momenti i udhëzimit nga ‘mbytja’ në botën e famës, tundimit dhe zhurmës, ajo u tërhoq në heshtje, u largua nga kjo botë e përfshirë, dhe erdhi në Islam. Bindja e saj në Islam e ngrriti në një fe dhe një kushtetutë të jetës duke e jetuar atë, jetën me familjet muslimane dhe mënyrën e tyre të jetës së përkushtuar në jetën e tyre të përditshme.
• Pastaj ajo filloi të mësonte arabisht, dhe pasi krijoi stilin e saj të jetesës nga krijuesja e modës, jeta e saj u bë sipas parimeve të Islamit dhe shpirtërores.
• Fabianja përshkruan qëndrimin e shtëpive ndërkombëtare të modës pas dhuratave të saj, dhe konfirmon: ‘Isha nën presion intensiv, më dërguan oferta për të trefishuar të ardhurat mujore. Kështu që unë insistova që ata të më dërgojnë vetëm dhurata të çmuara, në mënyrë që të tërhiqem nga pozita ime dhe të kthehem në Islam. Pastaj ndaluan së më joshuri dhe u përpoqën të ma njollosnin imazhin, kështu që publikuan kopertinat e revistave që fotot e mia të mëparshme ishin në krye të punës sime si modele, dhe i varën në rrugë të hakmerren për dhuratën time, dhe për ta vendosur atë mes meje dhe familjes sime të re, por ata u zhgënjyen, falë Zotit.
• Fabianja thotë: ‘Po të mos ishte hiri dhe mëshira e Zotit ndaj meje, do të kisha humbur jetën në një botë ku njeriu degradon për tu bërë vetëm si ‘kafshë’, që i gjithë shqetësimi i saj është të kënaqë dëshirat dhe instiktet e saja pa vlera dhe pa parime’.
• O Allah të kërkojmë një përfundim të mirë o i Madhi! Bekimet dhe paqja e Zotit qofshin mbi zotërinë tonë Muhamedin alejhi selam. Mbi familjen e mjeshtrit tonë Muhamedit alejhi selam. Dhe mbi shokët e profetit tonë Muhamedit alejhi selam. Dhe mbi gratë e profetit tonë Muhamedit alejhi selam!

You may also like...