Disa nga ushqime më të famshme Arabe që nuk i keni shijuar kurrë, kan nje ushqim te vecant..VIDEO

Mishi i deves vlerësohet me se shumti në Lindjen e Mesme, ku pjesa më e mirë është gunga, Arabia është shtëpia e dhjetëra kulturave rajonale dhe mijëra pjatave të ndryshme me origjinë nga Magrebi në Makresh. Mendoni për kuzhinën arabe dhe ne zakonisht mendojmë për Lindjen e Mesme.
Megjithatë, kuzhina arabe shtrihet nga Maroku dhe Egjipti në kontinente të tjera me komunitete arabe. Aromat e pasura të kuzhinës arabe janë kombinuar me kultura të reja të cilat e kanë përqafuar kuzhinën dhe e kanë bërë të tyren.
Meqenëse besimet dhe praktikat islame ndikojnë shumë në kulturën e kuzhinës arabe, pjata të ngjashme mund të gjenden në shumë vende me besime islame në të gjithë Lindjen e Mesme dhe në Ballkan. Megjithatë, brenda kësaj gjeografie të madhe, çdo vend, madje edhe çdo qytet, ka traditat dhe teknikat e veta të kuzhinës.
Hummus. Cili erdhi i pari, humusi apo pita? …
Manakeesh. Është pica, kapiten, por jo siç e njohim ne. …
Hallumi i pjekur në skarë. Halloumi: nuk është djathi juaj tipik i pjekur në skarë. …
Meddamas faull. Asgjë e keqe për këtë ushqim të shijshëm. …
Falafel. …
Tabouleh. …
Moutabal/baba ghanoush. …
Fattoush.

You may also like...