Pse devetë hanë gjarpërinj të gjallë?Fakte befasuese shkencore rreth deveve qe nuk i keni ditur..VIDEO

Arsyeja kryesore pse devetë hanë gjarpërinjtë është për shkak të besimit të Lindjes së Mesme se do të shërojë një sëmundje në trupin e tyre. Sipas këtij besëtytnie, pronarët e devesë do t’i ushqejnë një gjarpër të gjallë një deveje dhe më pas do të derdhin ujë në gojën e kafshës.
Thuhet gjithashtu se shkencëtarët nuk janë në gjendje të shpjegojnë këtë sëmundje misterioze dhe të kurojnë devenë, ndaj pronari duhet ta ushqejë atë me një gjarpër helmues si King Cobra apo edhe një piton. Si rezultat, kafsha do të shërohet dhe do të derdhë lotë shërues.

You may also like...