Arabia Saudite ndërton një qytet në form breshke që do të notoj në detra..VIDEO

Është zbuluar një qytet lundrues me vlerë 6.8 miliardë paund në formë breshkash.

I quajtur Pangeos, terayacht do të bëhej struktura më e madhe lundruese e ndërtuar ndonjëherë.

Studio italiane e dizajnit Lazzarini thotë se anija është 550 metra e gjatë (1,800 ft) dhe 610 metra (2,000 ft) në pikën e saj më të gjerë.

Duke pritur 60,000 vizitorë, qyteti shëtitës përfshin hotele, qendra tregtare, parqe,

si dhe portet e anijeve dhe avionëve.

Lazzarini shpreson se koncepti i tyre ambicioz do të ndërtohet pas një periudhe crowdfunding të lidhur me NFT. Ndërtimi do të zgjaste tetë vjet.

Projektuesit sugjerojnë që një kantier detar gjigant do të duhej të krijohej posaçërisht për projektin.

Ata thonë: “Një Terayacht ka nevojë për një Terayacht: konceptimi i një anijeje me përmasa të ngjashme, përfshin realizimin e një infrastrukture specifike të kantierit detar/digë që përmbytet për të ngritur lart terayacht-in kur do të lëshohet.

“Infrastruktura e imagjinuar e Terashipyard është 650 metra e gjerë dhe 600 metra e gjatë, duke siguruar qasje të drejtpërdrejtë në det.”

Me 30 metra tërheqje, trupi gjigant i Pangeos është i përbërë nga nëntë harqe të ndryshme dhe i ndarë në disa blloqe.

You may also like...