Ky eshte momenti kur kuajt e eger ndjeken nga Ariu grizzly i cili me vrap ndjek për të vrarë një kalë.VIDEO

Një grup kuajsh të egër po jeton në pyllin e Albertës. Ariu Grizzly po i ndjek ata. Kamerat e vëzhguesve e kanë regjistruar këtë moment. Kur kuajt vrapojnë në panik duke ndjekur nga një grizzly i cili vrap tërbuar për të kapur dhe vrarë një kalë.
Gjuetia shkon mirë për ariun. Ai arriti të kapte dhe të gjuante një kalë të vjetër.
Ariu sulmon kafshët shtëpiake sepse janë të lehta për t’u kapur. Shumë njerëz në Perëndim pretendojnë të mbrojnë bagëtinë e tyre duke përdorur gomarët dhe lamat si truproje të kopesë.
Në të vërtetë, lamat dhe gomari nuk mund të mbrojnë bagëtinë nga ariu ose nga ujqërit.
Opsioni më i mirë janë qeni kujdestar i bagëtive. Ata po shërbejnë për mijëra vjet si kujdestarë të bagëtive. Ata e dinë se grabitqarët shikojnë mirë dhe përdorin aftësitë e tyre për t’i shmangur.

You may also like...